Opis
Jego najczęstszym zastosowaniem są lekkie surówki, sałatki, sosy oraz marynaty do czerwonych mięs. Zaostrza smak potraw oraz przedłuża ich trwałość. Warto dodawać nasz ocet winny do potraw ciężkostrawnych – stymuluje on układ trawienny do większej produkcji kwasów żołądkowych, ułatwiając i przyspieszając tym samym trawienie. Dzięki wysokiej zawartości potasu, wpływa pozytywnie na ciśnienie krwi, a wysoka zawartość kwasu octowego zwiększa wchłanianie wapnia i magnezu z pożywienia. Dzięki obecności silnego antyoksydantu – resweratrolu – czerwony ocet winny spowalnia proces starzenia: hamuje powstawanie zmarszczek, przebarwień i palm starczych.
Wielkość
- 250ml
Skład
- ocet winogronowy 100%.
Sposób przechowywania
- przechowywać w temp. od 2 C do 20 C.
Jesteśmy ECO